Acts Dutch Blues Challenge 2016 bekend

De opzet van de Dutch Blues Challenge is dit jaar veranderd en er vinden de komende maanden vier voorronden plaats op bluespodia, verspreid over het land. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek.

De voorrondes resulteren in een finale, waarbij de acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die één band en één solo/duo selecteert, die zoals gebruikelijk namens Nederland mee gaan doen aan de International Blues Challenge in Memphis. De band mag daarnaast ook Nederland vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.
Tijdens de voorrondes zal één door de vakjury en één door het publiek gekozen act doorgaan naar de finale. De finale vindt als vanouds plaats in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

Dutch Blues Challenge, Dutch Blues Awards
Foto: Leo Gabiëls

De eerste voorronde voor bands vindt plaats op 30 april 2016 in JJ Music House in Zoetermeer. De zes bands, die zich daar zullen presenteren zijn Blues Dog & Friends, Bluestooth, Bos’s Blues Band, Ramblin’ Dog, St. Louis Slim en Temporary Roads.

De tweede voorronde voor bands voorronde vindt plaats op 22 mei 2016 in Café-zaal-hotel Thijssen in Vlierden. De zes bands, die zich daar zullen presenteren zijn Bag of Bones, D.C. Dedley’s, Detonics, Trash Hombres, Wildmen Bluesband en Zippy Leaps

De derde voorronde voor bands vindt plaats op 26 juni 2016 in NiXenMeer in Enschede. De zes bands, die zich daar zullen presenteren zijn Bacon Fat Louis, Blues Treat, Easterfield, MYLK, Sweet Bourbon en The Damned and Dirty

De voorronde voor de solisten/duo’s vindt plaats op 12 juni 2016 in Azotod in Utrecht. De zes acts, die zich daar zullen presenteren zijn Herbieblues, Little Louis, Peter Struijk & Yoni Blue, Robbert Fossen & Dave Warmerdam, Robert den Hartigh en Third House On The Left