Cécile Doo-Kingué – Anybody Listening Part 2 Dialogues

Doo-KingueCecile AnybodyListening_c

In een muziekwereld van elkaar nadoen, veilig binnen de lijntjes blijven is het geluid van iemand als Cécile Doo-Kingué een verademing. Cécile is een uitstekende songwriter en een innovatieve gitarist met een geheel eigen stijl, samengesteld uit blues, folk en Afrikaanse rootsmuziek.

“Anybody Listening Part 2 Dialogues” is haar vierde album, waarvan deze het tweede deel van een trilogie is. Elf nummers zijn door haar zelf geschreven; de enige cover is “Manic Depression” van Jimi Hendrix. Haar teksten beschrijven zowel negatieve onderwerpen als religieus fanatisme en sociaal onrecht, als positieve zaken. Favoriete nummers zijn voor mij “Anybody Listening” en het stevige rockende “Faith”.

Cécile Doo-Kingué is absoluut een ontdekking voor mij. Een uitstekende muzikante en songwriter, die in haar unieke stijl in haar nummers ook nog wat te vertellen heeft. Klasse. (8,5/10) (CDK Music)