Eva Almagor – Against The Grain

AlmagorEva AgainstTheGrain_c

De in Nijmegen woonachtige Eva Almagor heeft na het uitbrengen van enkele singles en een EP nu een volledig album uitgebracht met de titel “Against The Grain”. Eva timmert al enkele jaren aan de weg en heeft met en zonder band door het hele land opgetreden. Ze heeft haar sporen inmiddels wel verdiend.

Op “Against The Grain” wordt zij begeleid door Jurrie Spoelstra (gitaar, achtergrondzang), Fabian Kraal (drums), Teun Dillisse (toetsen), Aldo Spadaro (gitaar), Pim Walter (bas), Sybren van Doesum (trompet) en Carlo Banning (saxofoon). De twaalf nummers allemaal zijn door Eva en haar band geschreven. Het is een prettige cd geworden met fijne luisterliedjes. Mooi geschreven en gespeeld. Wat stijl betreft put Eva uit de blues en soul. Zij heeft een heldere en duidelijke stem, waardoor haar teksten goed te beluisteren zijn. Iets waar het bij andere zangers nog wel eens aan ontbreekt. Mijn favoriete nummer is de southern soulsong “Leave You” met fraaie achtergrondzang, bluesgitaar, een smeuïg Hammond-geluid en een blazerssectie in mineur.

Eva Amalgor bewijst met dit album een uitstekende aanvulling te zijn op de toch al goede nieuwe generatie singer-songwriters. Met mensen als Eva ziet het wel snor met de toekomst van handgemaakte muziek in Nederland. (eigen beheer) (8/10)