John Clifton Blues Band donderdag in Antwerpen

John Clifton Blues Band
John Clifton is een blues harmonica speler, gitarist en zanger uit Fresno Californië, met een opmerkelijke stijl en originaliteit. Hij is een veteraan van de Westcoast blues scene die over de hele wereld heeft gereisd sinds de late jaren 1980. De John Clifton Blues Band staat op 7 april in het Bacchus café in Antwerpen.

Hij is vooral bekend van zijn werk met de Californische blues groep The MoFo Party Band, die hij vormde met zijn broer in 1989. Ze speelden zo vele festivals en clubs door de VS, Europa en Zuid-Pacifische regio’s door de jaren. John Clifton heeft als solo artiest grote shows gespeeld met The Mark Hummell Harmonica Blowout met daarin Huey Lewis, John Mayall, James Cotton en andere groten der aarde op het Oostenrijkse Boogie Festival in Wenen Oostenrijk, Blues Express Festival in Polen en de Blues Night in Frederikshavn Denemarken.

Hij is een producer en songwriter; veel van zijn originele composities krijgen regelmatig wereldwijd radio airplay. John Clifton is een performer met een liefde voor het podium, hij is energiek en onderhoudend en een veteraan in zijn bluesspel.

John heeft een nieuwe CD die zijn officiële debuut op 16 oktober 2015 op Rip Cat Records maakte. De cd met de titel ‘Let Yourself Go’ bevat 13 sterke nummers. John zoekt zijn weg door verschillende stijlen van blues, soul en 50’s R & B. 6 Nummers zijn geschreven door John en aangevuld met 7 van zijn favoriete nummers maakt dit album een potpourri die het geluid van John kenmerkt. Deze CD is echt een juweeltje, verlies het niet uit het oog…