Janiva Magness – Love Wins Again

MagnessJaniva LoveWinsAgain_c

De helende kracht van de liefde staat als thema centraal op het nieuwe album van Janiva Magness. En niet alleen liefde tussen twee mensen, maar ook tussen verschillende culturen. De uit Detroit afkomstige Janiva heeft een van de meest indrukwekkende stemmen uit de blues en soul. Naast een zeer goede zangeres is zij ook een goede liedjesschrijver, die haar persoonlijke belevenissen en gevoelens in mooie teksten en muziek weet om te zetten.

Met de meervoudig voor een Grammy genomineerde producer Dave Darling aan haar zijde heeft zij wederom een album met elf juweeltjes weten te maken. Blues en soul, soms neigend naar de rock, en altijd smaakvol gebracht. Mijn favoriete nummers zijn de soulballad „When You Hold Me“ en het politiek getint „Your House Is Burning“. Een uitstekend album vol met prachtige muziek en veelzeggende nummers. Een aanrader! (Blue Elan Records)  (8/10)