Mark Pontin Group – Textures

PontinGroupMark Textures_c

De Mark Pontin Group is een bluesrockformatie uit Swansea in Wales. En dan bluesrock van het stevige soort. Naast naamgever en zanger/gitarist Pontin bestaat de band uit Alun Walters (bas), Dafydd Davies (drums) and Ayesha Pontin (toetsen en zang).

Met “Textures” is het tweede album van de band verschenen. De titel Textures (structuur) is goed gekozen. Want naast stevige bluesrock weet men ook te variëren en spelen met tempo en volume, waardoor het album interessant blijft. Mark Pontin is een goed zanger en uitstekende gitarist, die bovendien nog behoorlijk uit de voeten kan met componeren. Alle twaalf nummers zijn door hem geschreven, waarvan een samen met Ayesha Pontin. Mijn persoonlijke favoriete nummers zijn het bluesy “Rising Before The Dawn” en de akoestische afsluiter “Going Home”, welke nog maar de diversiteit van het album benadrukt. (Moochee Records) (7/10)