Angel Forrest – Angel’s 11

ForrestAngel Angels11_c

De Canadese blueszangeres Angel Forrest kan bogen op een succesvolle carrière van 27 jaar, waarin zij negen cd’s uitbracht en driemaal de Maple Blues Award als beste vocaliste op haar naam wist te schrijven.

Voor haar nieuwste album “Angels 11” laat zij zich door elf verschillende gitaristen begeleiden op even zoveel nummers. Geboden wordt een fraaie variëteit aan nummers voor wat betreft stijl (blues, rock en jazz) en tempo. De elf nummers zijn geschreven en geproduceerd door Angel Forrest en Denis Coulombe, waarbij laatstgenoemde tevens op trompet en bas te horen is. Angel is een zeer goede zangeres, die zowel kan brullen als fluisteren, en daarbij steeds overtuigend blijft. Het is heel interessant om te horen hoe de betreffende gitaristen de stijl van de nummers beïnvloeden. Mijn favorieten zijn het akoestische “Goodbye” met Paul DesLauriers en de blues “Crucify” met Steve Hill.

Een interessant project, zowel voor Angel Forrest zelf als voor de luisteraar. En zeer geslaagd. Een aanrader. (AdLiteram) (8,5/10)