Zes nieuwe namen toegevoegd aan line-up TakeRoot

unnamed (1)TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’, presenteert zes nieuwe namen voor de editie van 2016: Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop, Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Karl Blau en Christopher Paul Stelling. Daarnaast was The Jayhawks al bevestigd.

Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop
Sam Beam – alias Iron & Wine – staat bekend om zijn doorleefde songs die hij met veel passie over het voetlicht brengt. Jesca Hoop is in Europa misschien iets minder bekend, maar haar vijf platen bezorgden de zangeres in de Verenigde Staten een stevige reputatie. Toen Sam Beam op zoek was naar iemand om samen mee te componeren en in klassieke countrystijl duetten te zingen, stuitte hij op Jesca. Het resultaat is de prachtplaat ‘Love Letter for Fire’.

Barna Howard
“Rijpe, tijdloze songs met echo’s van Kris Kristofferson, Townes Van Zandt en John Prine”, de Britse krant The Guardian heeft mooie woorden over voor de Amerikaanse zanger Barna Howard. De songs van Barna Howard zitten vol poëzie en melodieën waar je stil van wordt.

Ben Miller Band
Een onwaarschijnlijke combinatie van gedreven bluegrass en prettig rammelende bluesrock, dat is wat je mag verwachten van de Ben Miller Band. Het fundament staat als een huis. Daaroverheen liggen traditionele akoestische instrumenten als banjo en mandoline gedrapeerd die moeiteloos combineren met de snoeiharde klanken van de elektrische gitaar.

JP Harris & The Tough Choices
Goudeerlijke countrymuziek, daarin grossiert J.P. Harris. Songs waarin hartzeer en humor naast elkaar wonen. J.P. Harris formeerde zijn band The Tough Choices. Hun meest recente plaat ‘Home Is Where The Hurt Is’ laat opnieuw onvervalste country horen, rauw en recht uit het hart.

Karl Blau
‘Introducing Karl Blau’ is de ietwat misleidende titel van de meest recente plaat van de zanger en multi-instrumentalist uit Anacortes, Washington. Blau heeft immers al ruim veertig albums op zijn naam staan. TakeRoot introduceert graag Karl Blau, die een royale greep uit zijn rijke repertoire zal serveren.

Christopher Paul Stelling
Christopher Paul Stelling combineert oude blues, Americana, folk en gospel. Hij is een echte troubadour die bijna altijd onderweg is. In zijn nummers vertelt hij verhalen die nog nooit eerder zijn verteld. Met zijn gitaar onder de arm heeft hij al reizend een reputatie opgebouwd als bijzondere en bevlogen performer.

Helaas moet Nikki Lane haar Europese tour in september afzeggen, zij zal dus niet spelen op TakeRoot 2016.