New Blues Revolution – To Hellendale And Back

NewBluesRevolution ToHeeldaleAndBack_c

New Blues Revolution is een uit Los Angeles afkomstige bluesrockformatie, die is gevormd rond Bill Grisiola (zang, keyboards) en Chap Cooper (gitaar). De band bestaat verder uit Roger Beall (drums, percussie) en Bob Byrnes (bas). Stuk voor stuk mannen met een interessante muzikale bagage.

Na hun eerste album “Revolution No. 9” is nu de met vijf nummers gevulde EP “To Hellendale And Back” verschenen. Muzikaal gezien zitten de heren duidelijk in de bluesrock, maar met neigingen naar progrock en sixties pop. Wat hun muziek daarnaast interessant maakt zijn de teksten. Als voorbeeld, de eerste twee nummers “Souls On Fire” en “Whiskey Town” bezingen de strijd met de inwendige demonen. Uitstekende muziek, ik heb er met plezier naar geluisterd. Het is alleen jammer dat het slechts een EP met vijf nummers is. Het dubbele had van mij ook best gemogen. (eigen beheer) (7/10)