Ulrich Ellison and Tribe voor een eenmalig concert naar Nederland

Ulrich Ellison is not your typical Blues rock guy. The Texas-based guitarist with European roots has quite a story to tell, utilizing his own voice – a bluesy, cool sound that is pushing the borders of the genre. A high-caliber guitarist, Ellison can easily switch from lightning fast modal runs to swamp-soaked blues and singing guitar leads that make his guitar talk.

c1f3ddc6-806d-4343-b267-171874f2fb5dHet is geen geheim dat Austin TX een van de belangrijkste music – hotspots van de wereld is als het gaat om blues, americana en roots muziek. De muziekstad is beroemd als thuishaven van muziek iconen en opkomende toekomstige muziek legendes. In 2007 arriveert de in Graz geboren en getogen Oostenrijkse gitarist Ulrich Ellison (zijn voorouderlijke wortels gaan terug tot Ierland) in Austin, Texas. Als een van de weinige Europeanen in deze concurrerende scène, produceert Ellison het geluid zoals hij zelf omschrijft: tussen “swampy Grooves en Texas cool“. Een eigen uniek geluid: een mix van Americana vermengd met een Europese touch. Gebaseerd op de bluesrock traditie, met psychedelische en Keltische elementen. Met zijn uitstekende gitaarwerk wint hij diverse prijzen en onderscheidingen. Ulrich Ellison and Tribe wonnen onlangs de twee Austin Music 2015 Awards voor: Best gitarist en Beste Blues / Soul / Funk Act.

De band heeft een trouwe en omvangrijke aanhang om zich verzameld, en speelt zowel in Austin en de rest van de VS als in Europa in de belangrijke clubs en op diverse festivals. Ulrich Ellison and Tribe vertegenwoordigde in april Oostenrijk als finalisten voor de 2016 Europese Blues Challenge in Torrita Di Siena, Italie. Samen met zijn soul mate en echtgenote bassiste Sabine en Texas veteraan drummer Joel Duhon is Ulrich vervolgens in april en mei aan een uitgebreide Europese ‘Son Of A Tribe Tour 2016’ club toer begonnen door de landen Oostenrijk, Italie, Duitsland, Tsjechië en Denemarken. Waarbij het op 11 maart uitgebrachte nieuwe album ‘Rise Up From The Ashes’ zal worden gepresenteerd.

Zaterdag 14 mei kunnen de muziekliefhebbers in Nederland voor het eerst kennis maken met deze band tijdens een eenmalig optreden in Nederland in Het Bluescafe in Apeldoorn.