Steve Hill – Solo Recordings volume 3

HillSteve SoloRecordingsVol3_c

De Canadese bluesman Steve Hill speelt niet alleen uitstekend gitaar; ook is hij bedreven met bas, drums, harmonica en zingt hij bovendien. Goed, toegegeven, er zijn meer multi-instrumentalisten. Maar Steve Hill bespeelt deze instrumenten ook allemaal tegelijk en is staat om als een complete band te klinken. Zoals de naam van dit album al suggereert is dit zijn derde project onder de naam “Solo Recordings”. Buiten alle instrumenten heeft hij de cd ook in zijn eentje geproduceerd en een groot deel van de nummers geschreven.

Steve produceert over het algemeen een stevig geluid, maar hij weet door het opnemen van akoestische stukken ook voldoende variatie aan te brengen. Hierdoor blijft de cd van begin tot eind interessant. De eigen nummers zijn wat mij betreft het beste, maar ook covers als “Still A Fool & A Rollin’ Stone” en “Stop Breaking Down” mogen er zijn. Het is onvoorstelbaar wat deze man in zijn eentje zonder overdubs en andere foefjes voor elkaar krijgt. Mijn favoriete nummer van het album is de bluesshuffle “Smoking All Over”, waarop hij naast drums, bas en gitaar ook nog eens mondharmonica blaast.

Een fantastisch album van deze alleskunner. Zeker waard om te worden beluisterd. (No Label Records) (8,5/10)