Blind Lemon Peel Blues All-Stars – Don’t Tear My Clothes

BlindLemonPeelAllStars_c

Door zichzelf een “old black man trapped in an even older white man’s body” te bestempelen en een bluesnaam aan te meten, waar een lichamelijk mankement en een stuk fruit in verwerkt zitten, geeft wel aan hoe zanger David Hale in elkaar steekt. Hij neemt zichzelf niet al te serieus en dat blijkt ook uit zijn teksten. Zijn muziek daarentegen neemt hij wel serieus. De Blind Lemon Peel All-Stars is een prima band met uitstekende en ervaren muzikanten. Naast de al genoemde Hale bestaat de band verder uit Steve Burgh (gitaar, tamboerijn en keyboards), Richard Crooks (drums), Joel Aaron Diamond (keyboards, orgel), Hugh McDonald (bas), en verder als achtergrondzangers Randi Dorman, Sherry Hackett, Carole Sylvan, Althea Rogers en Janice Pendarvis.

Met “Don’t Tear My Clothes” is een heel leuk bluesalbum verschijnen met tien nummers, waarvan het grootste deel eigen werk is. Het is vlot, vrolijk, rockend en swingend wat de klok slaat. Hale is een uitstekende songwriter, die een flinke dosis humor in zijn teksten weet te verwerken. Een titel als “ I’m So Horny (The Crack Of Dawn Ain’t Safe)” zegt wat dat betreft alles. Muzikaal en tekstueel zit het allemaal prima in elkaar en van begin tot eind is het album dat de aandacht weet vast te houden.

(eigen beheer) (7/10 )