John Frick Band live in cafe Kerkzicht Roosendaal

JOHN FRICK BAND col (800 x 547)Op zondag 1 mei vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van de John Frick Band. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

The John Frick Band is een 5-koppige band uit Den Haag, gericht op het uitvoeren en opnemen van originele muziek die stevig in de traditie van de blues is geworteld. Tot op heden hebben we 3 cd’s opgenomen die op het Blueshine record label zijn uitgebracht.

Bandleden zijn de uit Zuid Afrika afkomstige John Frick (zang, gitaar, slide gitaar), Tom Moerenhout (saxofoon en percussie), Leo Birza (zang, keyboards), Michel De Man (drums) en Nico Hart (basgitaar, backing vocals). De muzikanten zijn sterk beïnvloed door klassieke blues-legendes als Elmore James, Muddy Waters, Bo Diddley en Freddy King. De groep heeft een eigen sound en originele benadering in de vorm van zelfgeschreven songs en een enkele cover.

Sinds de oprichting in 2011 heeft de John Frick Band al op een groot aantal podia in Nederland en België gespeeld. Een hoogtepunt was de reis naar Zuid-Afrika in 2012, waarin de band werd uitgenodigd Afrika’s meest prestigieuze bluesfestival, de Blues Summit.

Tags: