Danny Marks – Cities In Blue

MarksDanny CitiesInBlue_c

In 2013 was gitarist en songwriter Danny Marks presentator van de Canadese televisieserie ‘Cities In Blue’. In deze serie werd de geschiedenis en huidige status van acht Noord-Amerikaanse steden beschreven. Voor iedere aflevering heeft Danny een nummer geschreven en gespeeld. Aangevuld met nog vier nummers zijn deze nu verschenen op een cd met dezelfde titel als het televisieprogramma.

Danny heeft zich omringd met een aantal van de beste muzikanten uit Toronto, waaronder Ken Whiteley, Julian Fauth, Alec Fraser, Al Cross en David Rotundo. Van de twaalf nummers zijn er tien door Marks geschreven. Wat stijl betreft kun je deze van Danny het best beschrijven als swingende blues met een knipoog naar jazz. In elk van de nummers wordt de stijl van de betreffende stad (New Orleans, Kansas City, New York, Chicago enz.) geïnterpreteerd. Je hoort dus geen pure Chicagoblues, New Orleans-blues en dergelijke, maar wel Danny’s weergave van de muziekstijl van de betreffende stad. Het resultaat is een prima cd geworden met twaalf goede en swingende bluesnummers. Een toegevoegde waarde zijn de beschrijvingen door Danny Marks van ieder nummer en de totstandkoming ervan. (eigen beheer) (7,5/10)