Noordpoolorkest op Ribs & Blues

Ribs-and-Blues--17Nog een paar weken te gaan en dan viert Ribs & Blues haar 20ste verjaardag. In totaal 26 internationale acts komen naar Raalte. De voorverkoop voor de feestelijke openingsavond is in volle gang. Racoon, Uriah Heep en het Noordpoolorkest met The Blizzards en Waylon geven de aftrap voor het driedaagse evenement. Naast de muziek is er zoals ieder jaar veel meer te beleven op festivalterrein De Domineeskamp. Straattheater, living statues, het Kidsadventureland , Loungeland, de festivalmarkt en de barbecues met spareribs completeren het uitgebreide programma.

Erwin Java (gitaar), Herman Deinum (bas) en Hans Lafaille (drums) gaan op zaterdag 14 mei liefhebbers van Cuby & The Blizzards een heel groot plezier doen. Deze voormalige begeleiders van wijlen Harry Muskee spelen met het 42 man sterke Noordpoolorkest een selectie van de beste ‘Cuby” songs . De vocalen komen voor rekening van Tineke Schoemaker (Barrelhouse) en Ralph de Jong! Dirigent/toetsenist Reinout Douma van het Noordpoolorkest tekent voor unieke arrangementen.

De line up voor de gratis toegankelijke 2e Pinksterdag van Ribs & Blues heeft een flinke boost gekregen door een aantal grote namen. Sass Jordan, Ryan Mc Garvey en The Common Linnets staan op de Mainstage die opent met Thorbjorn Risager. Op de Delta Stage staan verrassende acts die zullen verbazen. The Common Linnets hebben voor Ribs & Blues een vintage Stratocaster als eerste gesigneerd. Veel meer artiesten van Ribs & Blues 2016 zullen hun voorbeeld volgen. De unieke gitaar is te winnen.