Ivor S.K. – Delta Pines

S.K.Ivor DeltaPines_c

Ivor Simpson-Kennedy, als artiest bekend als Ivor S.K., is 25 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Australië. New Orleans is zijn tweede thuis vanwege de spirituele link tussen zijn muziek en deze stad. Onlangs verscheen onder eigen beheer zijn debuut-cd, een EP met vijf zelfgeschreven nummers, genaamd “Delta Pines”.

Ooit begonnen als drummer is Ivor overgeschakeld op de gitaar en hij heeft zich als bovengemiddeld goede gitarist ontwikkeld. Daarbij is hij ook een prima songwriter, die zich wat stijl betreft beweegt binnen de vooroorlogse countryblues. Niet alleen wat betreft stijl, maar ook zijn teksten. Het gebruik van een zekere dosis humor is hem, net als bij de oude meesters, niet vreemd. De zang komt mij iets te geforceerd rauw over, hoewel dit wel in deze muziek past.

Al met al een indrukwekkend debuut. Een plezier om naar te luisteren. (eigen beheer)  (7/10)