Blueszine presenteert blues in Duycker: Ian Siegal & Jimbo Mathus

Ian Siegal & Jimbo MathusOp zaterdag 14 mei presenteert Blueszine de blueshelden Ian Siegal & Jimbo Mathus in Podium Duycker. Zij spelen een combinatie van roots, blues, folk en Americana. Kaarten zijn €15,- in de voorverkoop en de deuren openen om 20:00. Meer informatie over dit concert is te vinden via https://www.duycker.nl/agenda/ian-siegal-jimbo-mathus/

Ian Siegal

Deze bluesman speelt niet een genre uit het palet van de blues, maar weet meerdere invloeden samen te smelten tot een geheel die je aandacht weet te grijpen en deze niet snel loslaat. Men zegt dat je levenservaring moet hebben om de blues goed te kunnen spelen, als Ian Siegal begint met spelen snap je wat ze hiermee bedoelen.

Siegal’s carrière gaat de laatste jaren als een trein, hij heeft al zeven keer de British Blues Awards gewonnen, de Europese Blues Awards en hij is twee keer genomineerd voor de Amerikaanse versie van deze prijs. Kortom; een CV van formaat.

Jimbo Mathus

Mathus is bekend als bandlid van de Squirrel Nut Zippers, een band die niet op de eerste de beste podia gespeeld heeft. Zij traden o.a. op tijdens de tweede inwijding van president Bill Clinton en tijdens de Olympische spelen in Atlanta. Hun albums gingen stuk voor stuk voor goud en platina. De band stopte geheel in stijl op hun hoogtepunt waarnaar Mathus zijn weg vervolgde als solo artiest. Hij werkte samen met namen als Buddy Guy en richtte de South Memphis String Band op.

Het voorprogramma van deze avond is Danni Lee & Dave Warmerdam. De zaal gaat op 20:00 open en de aanvang van het concert is om 20:45 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 16 euro aan de deur van Podium Duycker.