Various artists – Blues For Big Walter

VA BluesForBigWalter_c

“Blues For Big Walter” is een project van de Amerikaanse platenmaatschappij EllerSoul Records, waarmee de crème de la crème van de blues harmonicaspelers een eerbetoon leveren aan hun grote voorbeeld Big Walter Horton. Het is een liefdadigheidsproject waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan de Blues Foundation en het HART Fund. Beide stichtingen geven financiële, materiele en immateriële steun aan bluesartiesten.

De artiesten die meewerken zijn Kim Wilson met Big Jon Atkinson, Mark Wenner, Sugar Ray & The Bluetones, Bob Corritore met Jimmy Rogers en Robert Lockwood Jr, Mark Hummel, Steve Guyger, Lil Ronnie Owens, Kurt Crandall en Andrew Alli. Er is ook een Nederlandse inbreng. Kurt Crandall wordt op zijn inbreng “Great Shakes” begeleid Steven van de Nat (gtr), Jules van Brakel (bs) en Jody van Ooijen (dr).

Al met al een mooi project met fijne muziek, waarmee de grote meester wordt geëerd en andere bluesartiesten worden gesteund. (EllersoulRecords) (7/10)