Kyla Brox – Throw Away Your Blues

BroxKyla ThrowAwayYourBlues_c

Als dochter van de Britse blueszanger Victor Brox valt met Kyla de appel niet ver van de boom. Ook zij is gezegend met een blues- en soulstem van jewelste. Met “Throw Away Your Blues” heeft zij alweer haar zesde studioalbum uitgebracht, een smaakvolle mix van soul, blues en funk verdeeld over veertien nummers.

Het zangwerk van Kyla is uitstekend en ook haar begeleiders verstaan hun vak. Er zitten wat verrassende wendingen in enkele songs, zoals het gebruik van de fluit in “ If I See Him” en “Road Home”. Gitarist Paul Farr schittert in “Lifting The Blues” en “Honestly Blues”. Ondanks deze pluspunten vind ik dat Kyla in een deel van de nummers aan de veilige kant is gebleven. Het had van mij af en toe wat spannender gemogen. Afgezien daarvan is “Throw Away Your Blues” een leuke cd geworden. (Pigskin Records) (7/10)