Eerste voorronde Dutch Blues Challenge 2016 een feit

Op zaterdagavond 30 april j.l. vond de eerste voorronde plaats van de Dutch Blues Challenge 2016. Sinds dit jaar zullen er drie voorrondes plaats vinden voor bands en één voor duo’s/solisten. De reden is dat er dan meer bands zich verspreid in het land zich kunnen presenteren. De finale zal op 9 oktober a.s. op het vertrouwde adres in Nieuw Vennep plaats vinden.

De presentator was dit keer Frits Krieg, de vakjury bestond uit de muzikanten Jay Bodean (Southside Blues Revue)en Ron Guerin (Sugarboy & the Sinners) met als voorzitter Marcel Vos (Gouwestad Radio, presentator Blues Power).

Als eerste band mocht Temporary Roads uit Rotterdam aantreden die fijn en goed eigen werk speelde.Ramblin’ Dog afkomstig uit Brabants brachten als tweede een krachtig gezongen set, helaas was er weinig contact met het publiek.

Bos’s Blues Band afkomstig uit Den Haag mochten als derde. Met de oudste deelnemer van de avond, toetsenist Peter Seilberger (ex-Tee Set) speelden men een uitstekend set met eigen werk en covers en lieten horen goede muzikanten te zijn.

De vierde band; Bluestooth met als domicilie Breda en als frontman zanger/drummer/harmonicaspeler Steve Wilkinson (USA) heeft met Cas Ian op gitaar en Hans de Vos op contrabas een zeer ruime ervaring over de gehele wereld opgedaan. Men weet dat katoen niet uit een fabriek komt en op hun eigen rommelige wijze lieten ze iedereen horen hoe echte Blues behoort te klinken.

Blues Dog & Friends, als vijfde, ook afkomstig uit regio Rotterdam, bracht een gedegen, goed verzorgde set niet alleen in muziek maar ook in aankleding waarbij de Blues niet echt de hoofdmoot vormde.   Voor afsluiter St. Louis Slim, ook uit de regio Rotterdam was dit het tweede optreden in deze samenstelling. De band bracht een goede rauwe set en hield de aandacht goed op zich gericht.

Buiten het rapport van de jury mocht ook het aanwezige publiek hun stem uitbrengen. Voor bands die niet met een grote aanhang waren gekomen en die wel met kop en schouders boven het geheel uitstaken is dat dan al een verloren zaak wat de publieksprijs betreft. Er werd zelfs gezegd dat het merendeel van de publieksstemmen al uitgebracht waren voordat er nog maar één noot gespeeld was.

De uiteindelijke winnaars werden Blues Dog & Friends, gehonoreerd door de vakjury als door het publiek met de meeste stemmen. Als tweede kwam Ramblin’ Dog uit de bus.

Deze bands gaan naar de finale in Nieuw Vennep.

De tweede Challenge is op 22 mei a.s.  in zaal Thijssen, Pastoriestraat 20 in Vlierden, de aanvang is om 15.00 uur.

foto’s  (c)  Karin Rövekamp