Moulin Blues editie 2016 belooft een legendarische te worden

moulin bluesDe 31e editie van Moulin Blues heeft het in zich een memorabele editie te worden. En dat om verschillende redenen. De programmering is sterk en inderdaad erg goed gevallen bij de liefhebbers en de muziekpers. Daarnaast voorzien de weergoden perfect festivalweer. En vanwege het lange weekend dat veel muziekliefhebbers zullen hebben in verband met Hemelvaart is er geen excuus meer om niet af te reizen naar dit gezellige festival in Ospel (Limburg).

Er is een programma samengesteld om de vingers bij af te likken en de muzikale oren gespitst te houden. De organisatie, bestaande uit vrienden voor het leven, is er in geslaagd een zeer internationale line up neer te zetten, waarbij er een goede afwisseling is tussen ‘jong’ aankomend talent en muzikanten die hun sporen al ruim verdiend hebben. Een handgreep uit het programma dat zich gedurende 5 en 6 mei afspeelt:

Op vrijdag 5 mei staat de 16-jarige (!) Christone Ingram geprogrammeerd die in de USA al tot levende legende is benoemd en zelfs in het Witte Huis heeft opgetreden.

Foto: Hen Metsemakers
Foto: Hen Metsemakers

Headliners voor vrijdag 5 mei zijn niemand minder dan soulman South Side Johnny met zijn Ashbury Dukes en het Nederlandse DeWollf. ‘Southside’ Johnny Lyon kan zich qua song writing en performance meten met zijn jeugdvriend Bruce Springsteen en Mink deVille. Het psychedelische bluestrio DeWolff komt met hun exclusieve XXL show naar Ospel om de vrijdag af te sluiten met een show die ons lang zal heugen.

Op zaterdag 6 mei zal de dag geopend worden door de regionale mondharmonica legende Maikel van Bogget met zijn maten in Mike’s Electric Mud. Het Spaanse Dead Bronco gaat het publiek een cocktail van punk, rockabilly, folk en swing voorschotelen. De verwachting is dat de Noor Joakim Tinderholt met zijn band hoge ogen gaat gooien en het podium figuurlijk in brand zal steken.

Voor de liefhebbers van wat rustigere muziek staat o.a. het ijzersterke duo Ian Siegal en Jimbo Mathus op het programma.

Als festival afsluiter staat Warren Haynes’s Gov’t Mule op het affiche. Haynes ademt muziek en is met zijn band in staat alle muziek stijlen te spelen. Hopelijk staat de setlist voor 6 mei in het teken van het uitgebreide bluesrock werk van dit kwartet. En hopelijk is er ruimte voor wat jams en kruisbestuiving met de die dag aanwezige muzikanten. Tot lang na sluitingstijd …