Mariëlla Tirotto & the Blues Federation in Openluchttheater Nispen

bandpic2015Nispen Blues organiseert op 28 mei een optreden van Mariëlla Tirotto & the Blues Federation in het kader van haar ‘Farewell Tour’ in het openluchttheater Nispen (bij slecht weer in café de Gouden Leeuw). Mariëlla Tirotto & the Blues Federation flirt met de grenzen van de Blues en neemt de traditionele vorm van het genre mee naar de toekomst. De band heeft een duidelijke identiteit die avontuurlijke, gewaagde, opwindende en zinderende Blues van het nieuwe millennium laat horen, een cross-over tussen Blues, Jazz, Funk, Soul en Rock met een snufje Latin.

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation heeft in de afgelopen jaren vele succesvolle optredens op haar palmares verzameld, zowel op festivals als in clubs en theaters in Nederland, Duitsland, België, en Zwitserland. Ze hebben het podium gedeeld met artiesten als Ana Popovic, Joan Armatrading, Jessy Martens, Sharrie Williams, Eric Bibb Trio, Snowy White, Danny Bryant, Henrik Freischlader, Mike Zito, Matt Scofield, Popa Chubby, Walter Trout, Maurizio Pugno Organ Trio, Joe Louis Walker, Sugar Blue.

Het gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse en van oorsprong Roosendaalse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt. Hoewel haar stem regelmatig vergeleken wordt met die van met zangeressen als Etta James, Carmen McRae, Cassandra Wilson, Eartha Kitt, Diane Schuur, Grace Jones en Tina Turner heeft zij een onmiskenbaar eigen en karakteristiek geluid.

De drie CD’s “Somewhere down the road”, “Dare to stand out” en “Live in concert”, met grotendeels eigen werk, ontvangen wereldwijd airplay en hebben tal van uitstekende recensies gekregen uit binnen- en buitenland.