Eerste namen 33e Bluesrock Festival Tegelen bekend

Met DVL: feat. Guy Forsyth and members of The Hoax playing the music of The Red Devils and Lester Butler, Barrelhouse, Birth of Joy, Jo Harman, Bob Wayne, The Greasy Slicks en Howlin’ Stone als eerste zeven namen voor de 33e editie van het jaarlijkse Bluesrock Festival in Tegelen is de basis voor weer een vertrouwd aantrekkelijk en een gevarieerd programma gelegd.

Bluesrock TegelenAfsluiter DVL is een samenwerking tussen Guy Forsyth en enkele bandleden van The Hoax. Na een kort gesprek in de kleedkamer tussen beide partijen tijdens het Bluesrock Festival in 2013, vergezelde Guy Forsyth The Hoax op het podium voor een losbandige versie van ‘Going To The Church’ van The Red Devils. De bandleden waren het allen eens: ‘We should do this again’. Na een paar emails over en weer was DVL geboren. DVL is een unieke kans om de muziek van Lester Butler en The Red Devils te zien met een vleug authenticiteit, flair en compromisloze energie.

Het uit Amsterdam afkomstige Barrelhouse weet het oeroude genre steeds meer eigen te maken, zonder het pure en directe van de blues te verliezen. Dit doen ze niet alleen in hun songs en teksten maar ook in hun manier van spelen. Na zo’n beetje oneindig te hebben getourd door heel Europa, en een beetje in Amerika en Afrika, heeft Birth of Joy zich inmiddels bewezen als een heuse liveband die niet stil kan -en vooral, wil- zitten. Met meer dan 450 shows in de afgelopen drie jaar en de release van een 3LP live-album in 2015 doen ze menigeen herinneren aan betere tijden.

Nederland is geen onbekend terrein voor Jo Harman, zo verzorgde ze eerder al voorprogramma’s van The Cranberries, Don McClean, Mick Hucknall en Johnny Winter en stond ze in zalen als de Heineken Music Hall, Carré en Paradiso. Door de Britse pers wordt ze lovend omschreven als ‘het beste blues talent uit het Verenigd Koninkrijk’. Bob Wayne begon als gitaartechnicus bij Hank III Williams, één van de bekendste countryrockers ter wereld. Inmiddels is deze in Nashville woonachtige countryrocker samen met zijn begeleidingsband The Outlaw Carnies al jaren zelf constant op tournee. Zelf noemen ze hun muziek ‘Hellbilly’, gebaseerd op alle muzieksoorten die op -billy eindigen; Hilbilly, Psychobilly, Rockabilly en/of Punkabilly.

The Greasy Slicks is opgericht in 2012 en bestaat uit Jack Kendrew op gitaar en zang, drummer Rian O’Grady en Nathan Rasdall op bas. Echte, eerlijke rock & roll is het belangrijkste voor dit muzikale trio. De bijdrage van Stichting Popmuziek Limburg is dit jaar Howlin’ Stone bestaande uit vier muzikanten met een grote passie voor de blues. Zij spelen de blues met ongekende emotie en energie. Een van de grootste inspiraties voor deze jonge band is de jong overleden Sean Costello. Aan het programma zal nog één act worden toegevoegd.