Optreden Mississippi Bigfoot (USA) in Roosendaal

Mississippi BigfootOp zondag 15 mei vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van de Amerikaanse band Mississippi Bigfoot. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Mississippi Bigfoot is in de lente van 2015 ontstaan na een optreden op Ground Zero in Clarksdale. Kort daarop trokken ze de studio in voor de opnamen van hun debuutalbum ‘Population Unknown’. Dit album werd opgenomen in de legendarische Ardent Studios in Memphis.

Mississippi Bigfoot bestaat uit 5 zeer ervaren Amerikaanse muzikanten. Zangeres Christina Vierra uit Boston is in het bezit van een krachtige en soulvolle stem en bovendien een geboren entertainster. Gitarist Ashley Bishop speelde met ‘Blind Mississippi Morris’ en beschrijft zijn stijl van spelen als Chunky Funky, Hill Country, Juke Joint, Delta Blues met een vleugje Memphis.

Drummer Doug McMinn toerde op 17 jarige leeftijd al met zijn vader en was aktief in de bands van Mojo Buford en Reba Russell. Gitarist Johnny Holiday speelde aan de zijde van Albert Collins, Jeff Healey en zelfs BB King. Zijn versie van ‘Candyman Blues’ vinden we terug in de film ‘Walk The Line’. Als we deze gitarist in een vakje moeten plaatsen kiezen we voor de echte ‘Texas Blues Style’.

Bassist Cade Moore kreeg in Clarksdale de bijnaam ‘Mississippi Mudd’. Zijn voorliefde voor stevige blues is welgekend. Namen als Cedric Burnside en Pintop Perkins staan op zijn cv. Mississippi Bigfoot speelt repertoire dat diep de swamps in duikt. Rauwe en stevige swampblues is de rode draad. Dreigende drums en basklanken vergezeld van een door merg en been snijdende bluesharp aangevuld met vettige gitaarklanken zijn de ingrediënten voor deze low down bluesband.