Harper and Midwest Kind – Show Your Love

HarperAndMidwestKind ShowYourLove_c

Peter D. Harper is geboren in Groot-Brittannië en is op zijn tiende met zijn familie verhuisd naar Perth in Australië. Naast mondharmonica en keyboards heeft hij zich bekwaamd op de didgeridoo en djembe. Met de uit Detroit afkomstige band Midwest Kind heeft hij onlangs het album “Show Your Love” uitgebracht.

Op het album staan elf door Harper zelfgeschreven en aangenaam in het gehoor liggende nummers. Dat hij uit Australië komt is door het veelvuldig gebruik van de didgeridoo al snel duidelijk. Wat stijl betreft beweegt hij zich in het gebied van de pop/rock, blues en folk. Harper heeft een prettige stem en Midwest Kind is een goede band. Het zijn aangenaam in het gehoor liggende liedjes, zoals ik al schreef. Leuk, maar niet bijzonder, hoewel het gebruik van didgeridoo er wel iets extra’s aan toevoegt. Daarentegen zijn het de teksten die wel opvallen en zorgen voor een extra verdieping in de muziek van Harper and Midwest Kind. Hij schrijft maatschappijkritische teksten en voorziet een donkere toekomst. De cd eindigt met het hoopgevende “I Look At Life Different Now”, waarin hij ons meegeeft dat vrede de beloning is als je maar liefde in je hart draagt.

Een fraai album met fijne muziek en vooral veelzeggende teksten. (Bluharp Records) (7,5/10)