Brooks Williams – My Turn Now

CDDF-4P1P-001.pdfTot mijn schande moet ik bekennen dat, toen ik dit schijfje op mijn deurmat aantrof, nog nooit van Brooks Williams had gehoord. Schande, omdat de goede man een flinke muziekcatalogus heeft opgebouwd. Maar goed, nooit te oud om te leren, denk ik dan. Bovendien zal hij van mij ook nooit hebben gehoord. Met die gedachte troost ik mijzelf dan maar. Brooks Williams is een 57-jarige zanger/gitarist uit Stateboro, Georgia. Wat stijl betreft zit hij ergens tussen blues, folk en country. Zijn nieuwe album heet “My Turn Now” en wekt de suggestie dat hij nu eindelijk eens aan de beurt is om zijn muziek aan het publiek te laten horen. Niets is minder waar, want hij heeft al 25 cd’s uitgebracht en diverse prijzen in de wacht gesleept.

Op “My Turn Now” staan elf prima uitgevoerde nummers, waarvan er zeven van Williams zelf zijn. Deze variëren van het lieflijke “Rosalyn” tot het rockende “Your Mind Is On Vacation”. Laatstgenoemde is een cover van Mose Allison. Williams hoort bij het rijtje muzikanten, die je eigenlijk verhalenvertellers kunt noemen. Zijn songs gaan ergens over. Iets wat duidelijk wordt in “Nine Days Wonder”, waar de cultuur van de hedendaagse beroemdheden op de hak wordt genomen, of het venijnige “Joker’s Wild”. Als begeleiders doen Chris Pepper (drums, percussie) A. Murray Kahn (bas) Richard Gates (bas) Sally Barker (backing vocal) en Keith Warmington (harmonica) op dit album mee. (Red Guitar Blue Music) (7/10)