Blues-mondharmonicalessen erg populair

De door BluesinWijk georganiseerde workshops in 2011, 2012 en 2013 waren een enorm succes en nog steeds is er veel vraag naar. Dus op 20 mei 2016 nog een keer een workshop MONDHARMONICA met Hans “Homesick” de Vries als vertrouwd docent. Hans is de frontman van zydecoband Louisiana Men en zelf een zeer ervaren bluesharpspeler.

harp_print c

Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonicales geeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. Deze workshop voor beginners neemt je mee door de wonderlijke wereld van dit kleine instrument en haar talloze bespelers! Alle deelnemers krijgen een nieuwe, goede kwaliteit bluesharmonica, waarmee meteen muziek gemaakt gaat worden! Na een kwartier al speelt iedereen zijn eerste blueslick !!! Het is het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend te blazen én te zuigen. Je kunt zo’n kleine harmonica overal mee naar toe nemen en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open. De eerdere workshops werden bezocht door meer dan 200 deelnemers. Op alle avonden probeerden de enthousiaste mondharmonica- en bluesliefhebbers allemaal tegelijk een deuntje te spelen. Wat aanvankelijk een kakofonie van geluid was veranderde al na enige oefeningen in bijna synchroon klinkende bluesmuziek. De “massaband” onder leiding van Hans de Vries hadden de grootste lol en genoten letterlijk en figuurlijk met volle teugen van de workshop. Op de website van BluesinWijk staat een leuk filmpje van de workshop 2012.

De workshop is op vrijdag 20 mei 2016, begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) in het Grand Café van het E&E Gasthuis, Gansfortstraat 4, 3961 CR Wijk bij Duurstede, het duurt anderhalf uur en kost €15,-. De bluesharp (twv €10,-) krijg je er gratis bij en neem je na afloop mee naar huis! In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid om nog even te oefenen en van alles te vragen.  Er is ook een kraampje met lesboeken en bijzondere harmonica’s. Alle deelnemers krijgen een lesblaadje mee en voor wie dat wil is er  gratis vervolg-les via internet. Opgeven per mail via Wijk@harmonicaworkshops.nl, bij de receptie van het E&E Gasthuis en op 20 mei in het Grand Café zelf.

© Bert Lek (1417 x 886)foto’s (c) Homesick.nl en Bert Lek