Rodney DeCroo – Campfires On The Moon

DeCrooRodney CampfiresOnTheMoon_c

Na een vijfjarige pauze van de muziek genomen te hebben is de Canadese singer-songwriter Rodney DeCroo terug met een wonderschoon album, genaamd “Campfires On The Moon”. Deze pauze had hij nodig om te herstellen van PTSS en een alcoholverslaving. Helemaal stilgezeten heeft hij niet, want hij bracht in die periode wel een gesproken cd, een dichtbundel en een toneelstuk uit. En gelukkig heeft hij de muziek ook weer gevonden.

Op “Campfires On The Moon” wordt DeCroo begeleid door de bas van Mark Haney en de piano en zang van Ida Nilsen. De tien zelfgeschreven nummers zijn gevoelig en zeer persoonlijk en dat komt nog extra tot uiting door het spaarzame gebruik van de begeleidende instrumenten. Zijn stem is weifelend, de teksten zijn somber, Daarentegen zorgen de piano en heldere zang van Nilsen voor het nodige contrast. Hoewel de teksten somber zijn blijkt dat DeCroo zijn demonen heeft bestreden of ze een plaats heeft kunnen geven en hoopvol is voor de toekomst. Daarbij komt nog dat dit naar mijn gevoel een tijdloos album is.

Een prachtig album, een must voor fans van het genre en voor ieder die van mooie liedjes houdt. (Tonic Records) (8,5/10)