Slim Robin band live in café Kerkzicht Roosendaal

404f8202-c55d-4374-a640-cf496a65304eOp zondag 22 mei vindt in café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal een optreden plaats van de Slim Robin Band. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Bandleider Slim Robin is vooral bekend van zijn harmonicaspel bij een aantal bekende bluesbands waar hij deel van uitmaakte, zoals Livin’ Blues en de Dave Chavez Band. Bluesliefhebbers konden hem de afgelopen jaren vinden op nationale en internationale podia. Bovendien werd hij al twee keer genomineerd voor beste Nederlandse bluesharpist.

Sinds 2015 is hij frontman van zijn eigen Slim Robin Band. In hetzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum: “Claim Your Wings”, waarmee hij een prima visite-kaartje af heeft gegeven. Op dit album zijn eigen nummers te vinden die een goede indruk geven waar de Slim Robin Band voor staat: pure en eerlijke blues.

De ritmesectie van deze band bestaat uit drummer Robbie Carree en bassist Jules van Brakel. Zij toerden eerder door Europa met de Amerikaanse bluesartiesten Mike Welch, James Harman, Mitch Kashmar en Gary Primich en met hun eigen King Mo band. Gitarist Arie Verhoef maakte jarenlang deel uit van The Nervous Fellas en toerde met Sugar Ray Norcia.

De Slim Robin Band brengt West Coast Blues met invloeden van George Smith, William Clarke, Little Charlie & the Nightcats en James Harman. Op het podium brengt de band eigen composities met covers, een combinatie die leidt tot een hoog swing-gehalte !