Colline Hill alsog naar Roots in ’t Groen

Colline HillHet seizoen bij Roots in ’t Groen in Geldrop wordt op woensdag 1 juni afgesloten met de bijzonder talentvolle Colline Hill (FR). Colline moest eerder een optreden bij Roots in ’t Groen afzeggen om in haar thuisland Frankrijk een prestigieuze muziekprijs in ontvangst te kunnen nemen.

Colline Hill werd geboren in Bretagne-Frankrijk. Het muzikale verleden van de Française bevatte vooral werk van gevestigde singer-songwriters als Bob Dylan, Leonard Cohen, Neil Young en Johnny Cash. Later kwamen daar de meer moderne als Ben Howard en Angus & Julia Stone bij. In het zog van deze muzikale helden begon ze haar eigen nummers in een vergelijkbare stijl te creëren. Met haar akoestische gitaar in aanslag brengt Colline Hill haar liedjes op ingetogen wijze. Soms doet ze denken aan de frêle Tracy Chapman, een andere keer meer aan folk legende Joan Baez. Qua songteksten zoekt zij steeds naar een extra meerwaarde door inhoudelijk over zinvolle onderwerpen te verhalen. Ze omschrijft zichzelf als als een emotionele storyteller. Met een imponerende stem en een onorthodoxe zelf aangeleerde gitaarstijl brengt ze haar mix van Amerikaanse Indie-Folk & Roots overtuigend voor het voetlicht.