Blues Café in de Vorstin in Hilversum

Nieuw in de Vorstin in Hilversum is het Blues Café. Een middag vol live muziek, een goede sfeer en hapjes en drankjes. De aftrap van het Blues Café wordt op vanmiddag om 16.00 uur gedaan door internationaal fotograaf Dirk W. de Jong en de Belgische roots-blues band D-Tale.

American Blues door fotograaf/schrijver Dirk W. de Jong is een voorstelling over het gelijknamige boek American Blues. Dirk W. de Jong neemt je naar aanleiding van fotografie, film en kleine anekdotes mee op een reis door Amerika. Een reis, zoals Jan Donkers het zo mooi verwoordde, naar de oorsprong van de muziek waar we zo graag naar luisteren. Een reis met heel veel verhalen. Vooral over mensen. Een ‘Traveling Honky Tonk Experience’.
Van Kentucky naar Nashville, naar Austin – Texas, langs de grens van Mexico. Maar ook van Chicago naar Muscle Shoals en Memphis. Mississippi, New Orleans en Louisiana.

Duo Lean and Mean, bestaande uit Abel de Lange en Edo Donkers, spelen muziek uit iedere windstreek die tijdens deze reis wordt aangedaan. Beleef de avonturen van de fotograaf, op reis naar het land van het fotoboek American Blues.

De middag wordt afgesloten door de Belgische roots-blues band D-Tale. D-Tale vindt haar inspiratie bij alle rock- en blueshelden van de jaren ‘50 tot nu. Soms knipogend naar John Hiatt maar wat betreft intensiteit en groove slaan de heren hun eigen pad in. D-TALE doet mensen ontroeren, bewegen en vooral onderdompelen in hun passie, de eerlijke emotie van muziek.