Kerkzicht in Roosendaal viert 1-jarig bestaan met optreden BluesBones

Op zondag 29 mei viert café Kerkzicht aan het Tongerloplein 4 te Roosendaal het 1-jarig bestaan met een optreden van The BluesBones. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

The BluesBones
Foto (c) Hen Metsemaker

Dat het snel kan gaan met een bluesband bewijzen de belgische BluesBones. In 2011 en na slechts twee optredens werd de band gevraagd om aan de Belgische Blues Challenge deel te nemen. Door het publiek aldaar werden The BluesBones tot beste band verkozen en kregen de muzikanten hun droom-debuut. Daarna ging het razendsnel. De eerste cd “Voodoo Guitar” kreeg lovende kritieken en werd gevolgd door talloze festival-optredens in België en Nederland.

Inmiddels vijf jaar verder brengen The BluesBones hun bluesrock met gevoel, overtuiging en passie. Verweven in de eigen composities hoort de liefhebber invloeden van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Joe Bonamassa.

Ook de albums “Live At De Bosuil” ( DVD 2013 ) en “Saved By The Blues”( 2015 ) bevatten eigen werk en werden door meerdere radiostations tot “cd van de maand” verkozen. In café Kerkzicht presenteert de band hun nieuwe cd ‘’Double Live’’ met daarop een prachtig overzicht van zelfgeschreven repertoire, live ten gehore gebracht in een studio met aanwezig publiek.

Met optredens gepland in de Benelux, Duitsland en Zwitserland, kan worden geconcludeerd dat deze groep in een razend tempo de Europese blues-scene aan het veroveren is. The BluesBones hebben slechts één doel: to play blues that gets to your bones !!!