Jan de Bruijn presenteert album Bittersweet in Mezz

2705_Jan de BruijnZanger, gitarist en songwriter Jan de Bruijn presenteert vanavond zijn nieuwe album ‘Bittersweet’ in Mezz. Fans van de muzikant uit Zundert kunnen die avond ook de allereerste exemplaren van deze cd kopen. Jan de Bruijn maakt al 40 jaar muziek uit het hart. In de jaren 80 leidde hij The Crew, een rhythm & bluesband die jarenlang een toonaangevende rol speelde in het internationale clubcircuit. Later maakte hij ook deel uit van de Belgisch-Nederlandse rockband The Gonnabee’z. De laatste jaren brengt hij onder eigen naam muziek uit. Zijn laatste album ‘The Long Way Home’ verscheen in 2013.

Zijn nieuwste cd ‘Bittersweet’ heeft De Bruijn heeft in eigen beheer uitgebracht. ‘Het album is deels autobiografisch, maar ook heel herkenbaar; het kan ook over jou of je buurvrouw gaan’, zegt De Bruijn. ‘In Bittersweet zit alles wat een mens niet vreemd is. Ik durf het met recht een album te noemen, omdat verschillende facetten aangestipt worden; van geveinsde tevredenheid over je leven tot het aantrekken en afstoten in de liefde. Ik word ook ouder en heb dus meer te vertellen.’

Triggerfinger
Op Bittersweet spelen verschillende gastmuzikanten mee. Paul Van Bruystegem, in het dagelijks leven bassist van de Belgische rockband Triggerfinger, begeleidt De Bruijn bij vijf nummers op gitaar. Ook de blazers die deel uitmaakten van de bekende mamboband El Tattoo del Tigre spelen enkele nummers mee.

“‘Bittersweet’ is roots en blues georiënteerd”, zegt De Bruijn. “Wat genre betreft schurkt het tegen John Hiatt en Van Morrison aan, al is het aan de luisteraar om daarover te beslissen.” De vergelijking met zijn eerdere werk durft De Bruijn wel aan. “Dit album is beter, dat durf ik rustig te zeggen. Het is rijker, minder haastig gemaakt. Het is intenser; het schreeuwt maar fluistert ook.”

Een aantal van de gastmuzikanten zullen ook vrijdagavond in Mezz aanwezig zijn. Daar zal De Bruijn zijn nieuwe album spelen aangevuld met wat andere nummers uit zijn repertoire.