Grolloo maakt zich klaar

Grolloo, geboorteplek van de Nederblues, bekend door Harry Muskee, oprichter van de wereldwijd bekende ‘Cuby and the Blizzards’, maakt zich klaar voor de eerste editie van het ‘Holland International Blues festival .

De namen die deze organisatie heeft weten te strikken zijn dan ook van wereldformaat en de bluesliefhebber die in de agenda een plekje voor dit nieuwe en veelbelovend, zinderende festival heeft gereserveerd  mag zich dan ook gelukkig prijzen.

Greetings_Grollo

Vrijdagavond openen de deuren om 16.30 uur en wordt de muzikale aftrap rond 18.30 uur gegeven door de bij velen populaire Ana Popovic. Haar muziek is een mengeling van blues, rock en jazz, en met een krachtige stem en de belofte van een ongelofelijke podiumact zal ze dan ook al vroeg menig bezoeker trekken.

Om 20.30 uur neemt dan de Grammy winnende Britse componist, pianist, bandleider Jools Holland met zijn 20-koppige Rhythm & Blues Orchestra het podium over. Hij brengt een aantal indrukwekkende gasten mee.

Deze eerste avond zal afsluiten met een optreden van niemand minder dan Beth Hart. Met haar rauwe, doorleefde en gepassioneerde stemgeluid zet ze sinds 1999 daverende en indrukwekkende shows neer vol blues, jazz en soul. Ze maakt geen geheim van haar bewogen verleden, en weet dit prima te bezingen en gebruiken om het publiek aan zich te kluisteren. Ook deze dame heeft met een indrukwekkend scala aan muzikanten samengewerkt, waaronder Joe Bonamassa, Jeff Beck en Slash.

Zaterdag zullen de deuren zich openen om 14.30 uur.
Om 16.00 uur zal het live- gedeelte beginnen met Robert Raldolph bekend om zijn spel op de steelgitaar. Als je de aandacht weet te vangen van heren als Buddy Guy, Santana, en Eric Clapton en daarmee op het podium te vinden bent ben je toch zeker interessant voor het Nederlandse publiek.
Met een mengeling van hard rock, blues, gospel, funk en R&B hoopt de organisatie het publiek de dag swingend zal beginnen.

Daarna is het om 17.15 uur tijd voor J.Grey & Mofro. Zij brengen een mengeling van landelijke blues met stoere, ‘swampy’ Southern Rock en funk. Soms ook met meer soulvolle inslag. Grey staat bekend als een boeiende een meeslepende verteller; veel verhalen die de triomf en tragedie van het zuiden beschrijven. Deze heren staan bekend om hun geweldige liveshows!

Om 18.30 uur is het aan the Supersonic Blues Machine’ om het weggevallen optreden van Jimmy Vaughan te vervangen. Met Billy Gibbons (ZZ-Top), Robben Ford en  Walter Trout op de voorgrond en Lance Lopez, Kenny Aronoff en Fabrizio Grossi als ondersteuning zal het publiek al snel zwaar onder de indruk zijn van dit bijzondere trio!

Om 20.30 uur wordt het podium bestormd door de 12 koppige en veelgeprezen blues- rock formatie ‘Tedeschi Trucks Band’. Naast het virtuose gitaarspel van Derek Truck en de gepassioneerde met blues doordrenkte sten van Susan Tedeschi krijgt het publiek onder andere ook nog 2 drummers, 3 blazers en 2 zangers te zien. Deze band staat inmiddels bekend om zijn legendarische live- optredens.

Rond 22.00 uur zal deze eerste editie van dit bijna al bij voorbaat legendarische festival worden afgesloten met om 22.00 uur een optreden van Bonny Riatt.
Deze zeer sociaal bewogen gitariste- singer/songwriter heeft nauwelijks een aankondiging nodig.
Met haar mix van blues, folk, soul en rock zal het aan deze dame zijn het publiek met een voldaan gevoel huiswaarts te sturen, iets wat haar zonder problemen zal gaan lukken.