Blues in Wijk presenteert Meena Cryle

Op zaterdag 11 juni a.s. zal in het Calypsotheater op de Markt van Wijk bij Duurstede Meena Cryle &  The Chris Fillmore Band optreden, onder auspiciën van de immer actieve vereniging Blues in Wijk.  Meena stond al jaren op de verlanglijst van genoemde vereniging en nu is het eindelijk zo ver.

MEENA2016150Meena Cryle & The Chris Fillmore Band hoort bij de nieuwe generatie jonge Europese blues artiesten die een frisse wind laten waaien door de traditionele blues. Cryle wordt  in 1977 als Martina Kreil geboren in Oostenrijk. Als 16-jarige trekt ze de aandacht van Chris Fillmore, die haar leadzangeres van zijn band maakt. Daarna reist ze een tijd met haar gitaar over de wereld om vervolgens terug te keren naar Oostenrijk. De samenwerking met Fillmore wordt hersteld en haar carrière krijgt een voorspoedige wending.  Ondertussen heeft ze een aantal albums op haar naam. Met haar talent slaagt Meena erin uit de blues, blues rock, ballads, soul, rock een eigen stevige soul-blues te creëren. Ze mag zich als zangeres meten met de besten uit het genre. Haar pakkende stem met een prima bereik en maakt van elke song een juweeltje.   Chris Fillmore, evenals de zangeres afkomstig uit Wenen, is een fantastische gitarist. Ook de overige bandleden komen uit de Oostenrijkse hoofdstad.

Op zondagmiddag 10 juli zal bij de sfeervolle lokatie Kasteel Duurstede, de Eric Clapton Tribute band ” Claptunes” optreden. Vanaf de eerste noten was het voor deze band raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton! Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton ‘classics’ als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend.Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken. De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs.