Mississippi Bigfoot naar DJS

De Amerikaanse bluesband Mississippi Bigfoot komt vrijdag 3 juni naar Dordrecht voor een optreden in Jazzpodium DJS. Vier bepaald niet kinderachtig ogende kerels en de vocaal, fysiek én in haar performance imposante zangeres Christina Vierra zetten een show neer die nog wel even nadreunt.

slide-Mississippi-Bigfoot-by-Bimoxie-Photography-150x150[1]Vierra doet onvermijdelijk denken aan Janis Joplin. Ze is zichzelf, daar niet van. Maar dat de vergelijking niet helemaal uit de lucht komt vallen, bewijst wel het feit dat zij in de nog te verschijnen biopic ‘Janis Joplin: Get It While You Can’, met Amy Adams in de hoofdrol, de songs van Janis vertolkt op de soundtrack. En dat ze actief is (geweest) als leading lady in de Janis Joplin tributeband Mama Pearl.

Mississippi Bigfoot is in de lente van 2015 ontstaan na een optreden in Morgan Freeman’s Ground Zero Blues Club in Clarksdale, Mississippi. Kort na het optreden trokken ze de de legendarische Ardent Studios in Memphis in voor de opnamen van hun debuutalbum ‘Population Unknown’. Vanaf die tijd ging het hard en trokken deze vijf vrienden van podium naar podium. Dit is de kans om ze op hun eerste Europese tour te zien en horen. Reis mee op een wilde maar muzikale rit door de Mississippi Delta.

Line-up: Christina Vierra: zang/gitaar, Ashley Bishop: gitaar, Doug McMinn: drums, Johnny Holiday: gitaar, Cade Moore: bas.