Susan Jane en Will Sophie – Music From The Well

MusicFromTheWell_WillSusan

Na een ontmoeting tijdens een huiskamerconcert van Susan Jane bleken zij en Will Sophie muzikaal op een lijn te zitten. Hieruit volgde een jamsessie en hieruit bleken al snel mooie songs voort te komen. Het besluit om samen een project op te zetten was snel genomen

Het geheel heeft de naam ‘Music from the well’ gekregen. Muziek uit de bron. Een bron die een rivier vormt en zijn eigen weg zoekt. Komt er een obstakel op zijn weg, dan zoekt de rivier een weg er om heen. Op deze manier ontstaat de muziek van Susan en Will. Will begint met een riff of een paar akkoorden, bij Susan ontstaan dan de woorden. Soms over iets wat er op dat moment in haar leven speelt, maar ook ontstaan de woorden spontaan en komt een tekst vanzelf. Een eerste nummer, genaamd “Together” van het geplande album, die nu op YouTube te zien en te horen is, is op deze manier ontstaan.

De rest van het album is op dezelfde manier ontstaan. De nummers gaan over de ontdekking dat we veel te vaak in ons hoofd zitten en de tijd daarom aan ons voorbij lijkt te gaan. Veel te vaak terugdenken aan zaken die er niet meer toe doen. Of veel te vaak willen weten wat er gaat komen. Maar wat als je loslaat de controle te willen hebben? Wat als je het leven laat stromen zoals het voor jou hoort te stromen? En daar geven zij met hun muziek uiting aan.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website :  www.musicfromthewell.com