Grunting Pigs – Grunt Away

GruntingPigs GruntAway_c

Het Hongaarse duo Grunting Pigs bestaat uit harmonicaspeler Mátyás Pribojszki en gitarist Ferenc Szász, beiden zijn virtuozen op hun instrument. Door zijn regelmatige optredens in ons land is Pribojszki geen onbekende voor ons.

Onlangs is van het duo het album “Grunt Away” verschenen met een eigen nummer, de opener “Grunting Pigs Boogie”, en elf meer of minder bekende bluesklassiekers. De heren gaan er vol vuur tegen aan en brengen de twaalf nummers met energie en enthousiasme. Naast het al genoemde eigen nummer horen we werk van Jimmy Reed, Muddy Waters en Willie Dixon. Af en toe is een licht Hongaarse tongval te horen in de zang van Pribojszki, maar dat is zeker niet storend. Mijn persoonlijke favorieten zijn het jazzy “I’ll Play The Blues For You” en Junior Parkers “Mystery Train”.

Een prima cd, genieten van begin tot eind. (7,5/10) (eigen beheer)