Hitman Blues Band – The World Moves On

HitmanBluesBand TheWorldMovesOn_c

De Hitman Blues Band is het geesteskind van Russell ‘Hitman’ Alexander. Afkomstig uit een muzikale familie – zijn vader was jazzmuzikant – kreeg hij de muzikant met de paplepel ingegoten. Vanaf zijn dertiende is hij al in de muziekbusiness werkzaam. Eerst als roady en vanaf zijn vijftiende in diverse bandjes. In 1989 richtte hij de band Hitman Alexander op, die later werd omgedoopt in de Hitman Blues Band. Diverse albums en Grammy Nominations later is onlangs “The World Moves On” verschenen.

De band bestaat naast Alexander (gitaar, zang) uit Kevin Bents (keyboards), Mike Porter (bas), Guy La Fountaine (drums) en de saxofonisten Nick Clifford en Mike Vitale. Wij treffen een cover en twaalf eigen nummers aan, waarvan vijf al eerder zijn uitgebracht maar nu zijn voorzien van blazers. Ons wordt een diversiteit aan stijlen geboden, van drekkige swampblues en cityblues tot rockende en jazzy nummers. Te veel variatie kan een valkuil vormen omdat het lijkt alsof de band zijn richting nog niet heeft gevonden, maar in dit geval werkt het verfrissend en blijft de cd interessant. Mijn persoonlijke favorieten zijn de slowblues “I’m All About You” en de ballade “The World Moves On”. (7/10) (Nerus Records)