Zeven nieuwe namen toegevoegd aan line-up TakeRoot

unnamed (4)TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’, voegt zeven nieuwe acts toe aan de editie 2016. Zo mag De Oosterpoort in Groningen op 10 september Doug Seegers verwelkomen. Daarnaast komen de gedreven zangeres en songschrijfster Carter Sampson en de fantastische multi-instrumentalist en zanger Gill Landry, Rod Picott, Drew Holcomb, Matthew Logan Vasquez en Oklahoma Roots Revue naar TakeRoot!

Eerder was al de komst bevestigd van de headliners The Jayhawks, Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop. Ook op het affiche stonden al Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Karl Blau en Christopher Paul Stelling.

Doug Seegers
Nog maar drie jaar geleden zwierf de dakloze Doug Seegers als staatzanger door Nashville. Toen begon zijn sprookje. Hij werd ontdekt door een Zweedse cameraploeg en niet veel later was Seegers een country superster in Scandinavië. Tournees en platencontracten stroomden binnen en anno 2016 is hij ook in de Verenigde Staten een vaste waarde in het countrycircuit.

Carter Sampson
Carter Sampson is een gedreven en onafhankelijke songsmid en performer uit Oklahoma City. Haar platen, die ze afwisselend solo opneemt of met een band, vallen regelmatig in de prijzen en ze mag Ryan Adams tot een van haar trouwe fans rekenen: “Awesome singer, awesome songwriter.” Op TakeRoot treedt zij op met leden van de Oklahoma Roots Revue.
Gill Landry
Gill Landry trok jarenlang door Europa en de Verenigde Staten als straatmuzikant. Ondertussen schreef hij songs over zijn ervaringen onderweg en bouwde aan een repertoire dat er wezen mag. Hartzeer, eindeloos rondtrekken, zijn kleurrijke vrienden- en kennissenkring, maar ook triviale zaken uit het dagelijks leven inspireren de man uit Louisiana.

Rod Picott
Met zijn boezemvriend Slaid Cleaves schreef Rod Picott de song ‘Brokedown’ waarmee ze de Song Of the Year-prijs wonnen bij de Austin Music Awards. In 2001 bracht Picott zijn eerste soloplaat uit en hij betoonde zich meteen wat rauwer en grilliger. In zijn werk hoor je invloeden terug van artiesten als Bruce Springsteen en Tom Waits.

Drew Holcombe
‘Medicine’ is de titel van de meest recente plaat van Drew Holcomb & The Neighbors. Toepasselijk, want Holcomb heeft bij de tegenslagen in het leven altijd troost gevonden in muziek. Negen albums heeft hij inmiddels op zijn naam. Op TakeRoot speelt Drew Holcomb solo, voor iedereen die een opbeurend woord en een ontroerende melodie kan gebruiken.

Matthew Logan Vasquez
Na tien jaar aanvoerder te zijn geweest van de veel geroemde band Delta Spirit, besloot Matthew Logan Vasquez vorig jaar dat het tijd was om solo te gaan. Zijn gelijk bewees hij meteen met de ep ‘Austin’ waarop psychedelica, folk en hypnotiserende gitaarsolo’s hand in hand gaan. Met zijn bruisende band komt hij naar Groningen om stevig te rocken.
Oklahoma Roots Revue (feat. Pilgrim, Jesse Aycock, Paul Benjaman)
Oklahoma heeft in de loop der jaren al heel wat fijne muzikanten voortgebracht: Woody Guthrie en Merle Haggard, om eens een paar te noemen Drie jonge honden uit de Tulsa-scene staken de koppen bij elkaar en laten ons de hart en ziel van hun thuisstaat horen. Pilgrim (Beau Roberson), Jesse Aycock en Paul Benjaman komen vergezeld van een stuwende ritmesectie.