Guy Verlinde – Rooted In The Blues

VerlindeGuy RootedInTheBlues_c

Met een keur aan muziekcollega’s heeft de uit Gent afkomstige Guy Verlinde onlangs zijn recente album “Rooted In The Blues” uitgebracht. De dertien nummers zijn allemaal eigen werk en zitten al geruime tijd in het repertoire van Verlinde. Met behulp van Richard van Bergen (gitaar, achtergrondzang), Patrick Cuyvers (piano, hammond), Steven Troch (harmonica), René Stock (basgitaar, contrabas) en Frederik van den Berghe (drums, percussie) is het album op 8 en 9 januari jl. opgenomen.

“Rooted In The Blues” is een prima gekozen titel, want het is blues, blues en nog eens blues wat we te horen krijgen. Shuffle, boogie, slowblues, het zit er allemaal bij. Waarschijnlijk omdat het album in relatief korte tijd is opgenomen is het ‘live’-gevoel goed bewaard gebleven. Mijn persoonlijke favorieten zijn “Soul Jivin’”, waarin Guy vertelt hoe hij tot de blues gekomen is, het treurige “I’d Rather Feel Lonely Tonight” en het door de slidegitaar overheerste “Take Your Time”.

“Rooted In The Blues” is weer een uitstekend album van Guy Verlinde. Authentiek, origineel en spontaan. Prima werk. (Dixiefrog Records) (8/10)