Matty T. Wall – Blue Skies

WallMattyT BlueSkies_c

Met “Blue Skies” is onlangs het debuutalbum verschenen van de jonge Australiër Matty T. Wall. Het album bevat tien nummers, waarvan er zeven eigen nummers, en is gedeeltelijk in New York en gedeeltelijk in Perth, Australië opgenomen. Matty wordt begeleid door bassist Stephen Walker en drummer Jasper Miller. Als gast doet Gordon Cant mee op Hammondorgel.

Matty T. Wall is een van een jonge generatie muzikanten die het bluesvuur brandend houdt. Denk aan mensen als Lawrence Jones of onze eigen Leif de Leeuw en Dusty Ciggaar. Hij is een prima gitarist die zowel fel van leer kan trekken als zijn mannetje staat bij het rustigere werk. De tien nummers zijn op zich goed uitgevoerd, daar is niets mis mee. De beste nummers vind ik zelf het instrumentale “Smile” en de talking blues “Broken Heart Tattoo”. Waar de eerder genoemde heren zich onderscheiden door een eigen stijl lijkt Matty deze nog te zoeken. Soms lijkt hij op SRV, in andere nummers weer op Bonamassa. Ik denk dat dit nog moet groeien; het talent en het potentieel is aanwezig. (Only Blues Music) (7/10)

Deel dit artikel met je vrienden!: