Kenny ‘Blues Boss’ Wayne – Jumpin’ & Boppin’

Wayne, KennyBluesBoss Jumpin&Boppin_c

“De man die de piano terugbracht in de hedendaagse blues” is hij ooit genoemd, deze Kenny ‘Blues Boss’ Wayne. De 72-jarige heeft een indrukwekkende carrière achter de rug met prima albums en een serie prijzen. Maar ook hij is er een van ‘rust roest’ en onlangs is zijn nieuwe album “Jumpin’ & Boppin’” verschenen.

Hij wordt hierop begeleid door de gitaristen Duke Robillard en Charlie Jacobson , bassist Russell Jackson, drummer Joey DiMarco en een blazerssectie. De club gaat meteen los met de stampende opener “Big Boss Shuffle” en leidt de luisteraar vervolgens door dertien nummers blues, jump en boogie. Het swingt and stampt en het is moeilijk stil te blijven zitten. Mijn persoonlijk favoriete nummers zijn de slowblues “You Don’t Know Me” en het rockende “Rock Rock Little Girl”. Opzetten die cd en swingen maar! (Stony Plain Records) (7,5/10)