Alexis P. Suter Band – All For Loving You

SuterBankAlexisP AllForLovingYou_c

De eerste keer dat ik Alexis P. Suter hoorde zingen was op de cd “No Filter” van John Ginty. Wat een stem. Toen ik haar eigen album “All For Loving You” op mijn mat aantrof kon ik niet wachten om deze te beluisteren en te horen of mijn eerste indruk ook de juiste was. En de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Nee, beter nog, de eerste indruk die ik van deze dame kreeg is volledig bevestigd.

De cd “All For Loving You” bestaat uit elf nummers, waarvan tien die door Alexis en/of leden van haar band zijn geschreven, en de Lennon/McCartney cover “Let It Be”. De band bestaat uit Jimmy Bennett (gitaar), Vicki Ben (achtergrondzang), Ray Grappone (drums) en Peter Bennett (bas) met een gastrol voor de al genoemde organist John Ginty. Geboden wordt een mix van blues, soul, gospel en rock. Stuk voor stuk mooie songs gedragen door de geweldige stem van Alexis. Die kan ermee brullen en grommen, maar ook lief en zacht zingen. Mijn favoriete nummers zijn de rockende boogie “Don’t Ya Tell” met prima gitaarwerk van en gospelachtige zang van de dames Suter en Bell, en de slowblues “Another Place And Time”. (American Showplace Music) (8/10)