Walter Trout – ALIVE in Amsterdam

Vandaag ( 17 juni  ) wordt op Mascot / Provogue, ‘Alive in Amsterdam’ van Walter Trout uitgegeven.  Trout was er bijna niet meer. Na een sombere diagnose van leverfalen in 2013 begon met een succesvolle transplantatie in mei 2014 zijn wedergeboorte,  snel gevolgd door een nieuwe Cd met de titel ‘Battle Scars’; het album dat zijn bijna-dood-ervaring in autobiografische songs beschrijft. Daarna kwamen weer de live-optredens, het ultieme doel.

Op 28 november 2015 deed Trout met band het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam aan. Een mooie gelegenheid om dit te registreren. Iets eerder tijdens de comeback tour o.a. in de Royal Albert Hall bleek de man niet alleen terug, hij was beter dan ooit, de opnames van Amsterdam bleken uitstekend en nu is er een live registratie van.

Mevrouw Marie Trout, ook de manager, kondigt het optreden aan en dan barst Trout,  met band bestaande uit drummer Michael Leisure, keyboardspeler Sammy Avila en bassist Johnny Griparic,  weer vanouds los.
Met nummers uit het tijdperk van zijn 26 jarige carrière, is ‘Alive in Amsterdam’ een krachtige CD, met eigen songs, covers van o.a. Luther Allison en een ode aan BB King. Ook mag zoon Jon voor de song “Rock Me Baby” zijn bijdrage leveren en doet dat niet onverdienstelijk. Soms is het wel eens wat veel snarenfietsen, maar alright, het is Walter Trout…
Ook wordt het publiek met de favoriete songs uitgenodigd mee te zingen en doet dit dan ook uit volle borst. Er staat een fraai palet uit het repertoire van Trout op deze CD’s, welke songs het zijn staat op onderstaande play list.
Ik kan mij nog herinneren dat ik in 1991 van Trout’s Nederlandse label Provoque de CD “Life in The Jungle” in handen kreeg en behoorlijk onder de indruk was. Met een handjevol mensen hebben we hem toen in het oude Tivoli in Utrecht zien optreden. Opgeklommen tot wereldster, bijna dood en dan nu weer springlevend het welcome back optreden in Carré Amsterdam.
Walter Trout is op volle sterkte weer helemaal terug!

(9/10)

foto (c) Jack Kok

Walter Trout – ALIVE in Amsterdam
Format: 2-CD / 3-LP + MP3 / Digital

Label: Mascot/Provogue

CD 1
01. Marie’s Introduction
02. Play The Guitar
03. Help Me
04. I’m Back
05. Say Goodbye To The Blues
06. Almost Gone
07. Omaha
08. Tomorrow Seems So Far Away
09. Playin’ Hideaway
10. Haunted By The Night

CD 2
11. Fly Away
12. Please Take Me Home
13. Rock Me Baby
14. Marie’s Mood
15. Serve Me Right To Suffer
16. The Love That We Once Knew

binnenkort in de buurt te zien :
9 juli – Bospop, Weert
10 juli – North Sea Jazz Festival, Rotterdam
17 juli – Blues Peer België
30 oktober – Stadsschouwburg Brugge, België
2 november – De Oosterpoort, Groningen
3 november – Poppodium 013, Tilburg