Zondagmiddag 10 juli weer Blues at the Castle.

meena ClaptunesVBWat twee jaar geleden begon als een try-out, is nu al een niet meer weg te denken traditie aan het worden. Ruim 200 bezoekers in 2014 bij een akoestisch optreden van de Amerikaanse gitaargigant Ryan McGarvey, vorig jaar een uitverkochte Woodstock-tribute en deze zomer een ode aan bluesgigant Eric Clapton.

The Claptunes is een uitstekende tributeband bestaande vier ervaren rasmuzikanten, met de energie van jonge honden. In 2014 begonnen in een oefenhok met het doel om samen een bluesband te beginnen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton! Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton ‘classics’ als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend. Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken. De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs. Een te gekke muziekbeleving!