Meer dan alleen maar bluesfestivals te vinden over de grens

PubliekMet het festivalseizoen vol in beweging, kijkt de redactie van BluesZine graag over de grenzen om te zien wat er nog meer te zien en te horen is. Als bluesliefhebbers worden we in Nederland al enorm verwend met geweldige bluesorganisaties als Blues in Wijk, Bluesrock Tegelen, Moulin Blues en Culemborg Blues, maar er is meer. De gemiddelde bluesliefhebber weet in Nederland zijn of haar plekjes wel, maar wat als je over de grens gaat?

Om je met deze vraag te helpen heeft GoEuro een overzicht gemaakt met interessante festivals in Europa deze zomer. Zowel grote als kleine festivals zijn in deze lijst goed vertegenwoordigd en hier en daar staat er ook wel wat blues. Naast een top 100 van festivals zijn er ook verschillende top 10 lijsten gemaakt van bijvoorbeeld het rock genre of van de goedkoopste festivals.

Het is uiteraard geen complete top 100, want er staan bijvoorbeeld geen echte bluesfestivals in de lijst. En toch, de lijst is samengesteld door festivalliefhebbers door heel Europa. Daardoor krijg je een overzicht van festivals waar je nog nooit eerder van hoorde, en waarschijnlijk ook nooit meer van zal horen. Dit is een uitgelezen kans om door de lijst heen te spitten en op zoek te gaan naar festivals die interessant kunnen zijn. Bekijk hier de volledige lijst.

– Festival No 6: In het Engelse Penrhyndeudraeth (Wales) treden van 1 tot en met 4 september artiesten als Bastile, Noel Gallagher, Bed in Parks, C Duncan, JP Cooper en Meic Stevens op, in en om kasteel Deudraetl;

– End of the Road Festival: Ook van 1 tot en met 4 september in Engeland, in het Zuiden, bij Blanford, met Joanna Newsom, Kath Bloom, Sam Beam & Jesca Hoop, JD McPherson en Anderson East;

– Francofolies: In het Franse La Rochelle staan vanaf 13 juli namen als Christian Oliver, Dionysos, Fiona Walden, Keren Ann en Mika op het programma