Silver Dimes – No Cure No Pay

The-Silver-Dimes-No-Cure-No-PayIn de zomer van het vorige jaar is de band opgericht. The Silver Dimes, hoewel nieuw aan het Nederlandse bluesfirmament kan dat van de leden niet worden gezegd. Ron Stam (zang), Wilfred Assenberg (harmonica), Karel Vogel (bas), Gérard Scheurink (drums) en Henk-Jan de Jong (gitaar) hebben hun sporen ruimschoots verdiend en dat is te horen ook.

Onlangs is hun eerste cd, “No Cure No Pay”, in eigen beheer verschenen met vijf nummers. En deze wortelen diep in de Chicagoblues. De invloed van Muddy Waters, Big Walter, Bob Margolin is niet te ontkennen. En daar is niets mis mee, want de nummers wordt gewoonweg uitstekend uitgevoerd. Mijn favoriete nummer is het gejaagde “Face To Black”. Van dit album zijn er slechts honderd gemaakt en wie er de hand op weet te leggen is een geluksvogel. Ik zelf moet het doen met een digitaal exemplaar, maar het smaakt naar meer en ik kijk uit naar het volgende album. Prima werk. (7,5/10) (Eigen productie)