Mat Walklate & Paolo Fuschi – Kicking Up The Dust

WalklateMat PaoloFuschi KickingUpTheDust_c

De een, Matt Walklate, komt uit Ierland, de ander, Paolo Fuschi, uit Sicilië. Beiden wonen nu in Manchester en toen zij in 2014 voor het eerst samen speelden bleek hun gezamenlijke liefde voor oude blues en alles wat er nog omheen hangt. Beide muzikanten hadden al hun sporen verdiend. Walklate, die harmonica, fluit, en doedelzak speelt, o.m. in de traditionele Ierse muziek en blues, en gitarist Fuschi met zijn eigen band, de Fuschi4, en als begeleider bij talloze andere muzikanten.

Als duo hebben zij onlangs “Kicking Up The Dust” uitgebracht, een cd met negen covers en een eigen compositie. Qua stijl bevinden de beide heren zich in de blues van eind veertiger, begin vijftiger jaren. Denk hierbij aan John brim, Floyd Jones e.d. De covers zijn eerder op de plaat gezet door Willie Dixon, Lightnin’ Hopkins en Little Milton om er maar een paar te noemen. Maar die worden door het duo flink afgestoft (om maar in de buurt van de titel te blijven) en klinken weer fris. Het eigen nummer “Don’t You Know Me?” past er uitstekend tussen. Mijn favorieten zijn hier “As Long As I Have You” (Little Walter) en “Black Cat Bone” (Lightnin’ Hopkins). Naast deze oude blues treffen we ook een paar nummers aan, die wat meer naar de ska neigen, waarvan het ruim zeven minuten durende “Oh Babe (Sick And Tired)/ Man In The Street” mij op het puntje van mijn stoel bracht.

Een leuke cd, die zeker de liefhebbers van de oude elektrische blues zal bevallen. (7,5/10) (Eigen productie)