Motoren & Blues in het zuidelijke zonnetje.

92d7ab8a-f779-4fc4-b64a-1005e59272ccDe alweer 8e editie van het Motors n’ Blues Festival in Dax, les Landes, Frankrijk, nadert en zal plaatsvinden op 8, 9 & 10 juli. Het kan een mooie onderbreking van je vakantie in Zuid- Frankrijk zijn, óf voor de liefhebber een reisdoel op zich om naar dit festival te gaan waar bikers van allerlei pluimage laten zien hoe ze samen een mooi feestje kunnen bouwen. Je ziet hier ook een andere kant van de levensgenieters: Vorig jaar deden ze zich bijvoorbeeld massaal te goed aan verse oesters.

Dit feest is ontstaan door samenkomst van een groep vrienden. Motorrijder of niet, bluesliefhebber of niet, het maakt allemaal niet uit als je samen een goede tijd wil beleven. Dat was destijds de insteek, en de formule werkt nog steeds. Blijkbaar is er maar een regel nodig, geen colours op het terrein, een concept waar men op meer plekken over na zou kunnen denken.

Naast de gratis live-concerten is er ook een grote markt met ‘allerlei’ voor bikers en niet- bikers, stellen sommige leveranciers (bv de nieuwste modellen van Harley Davidson) hun waren ten toon en is er zaterdag en zondag een prachtige tour- parade met (vorig jaar) met meer dan 1200 motoren. Deze staan ook ter bezichtiging op het festivalterrein. Er is een goedkope camping op rolafstand, met douches en toiletten en parkeren is eigenlijk ook geen probleem.

Vaak is het zo dat je, als in den vreemde komt, ook namen tegenkomt die je nog niet kent. Als je ergens vaker komt weet je op een gegeven moment of een organisatie in staat is een goed programma neer te zetten. Ons vertrouwen hebben ze!

Vrijdag:
19.30 Nadja and the Blue Kings
21.30 Bill Deraime
23.30 The Miguel M septet

Zaterdag;
13.00 Geoffrey lLcky Pepper
16.30 Blues info
18.30 The Sassy Swingers (30er jaren new orleans)
20.30 Red Beans and Pepper sauce (Rock blues funk)
22.30 JC brooks and the uptown sound (post funk soul)
00.30 Jesus volt (heavy blues rock)

Zondag:
13.00 Talaho
14.30 Scene ‘Jeune talentes’
17.00 Rock Symphonique